INFORMASJON COVID-19 ved Fratigruppen

Vi ber alle gjester som skal besøke en av våre restauranter om å lese våre interne smittevernregler før dere kommer til oss:

 

Generelle hensyn:

  • Skjenkestopp fra midnatt natt til 25.mars. Dette er nasjonalt vedtatt. 
  • Vi oppfordrer våre gjester til å bruke munnbind i restaurantens lokaler. Det er ikke nødvendig mens man sitter ved bordet
  • Alle gjester må registrere sitt besøk, enten digitalt via QR kode eller ved og oppgi informasjon til hovmesteren
  • Vent på hovmester for å bli henvist til bord
  • Ved eventuell kø, ber vi om å holde 1 meter avstand til neste gruppe
  • Alle gjester bes om å sprite hender når de kommer inn i restauranten. Håndsprit skal stå tilgjengelig ved inngangen
  • Alle bord skal ha minimum 1 meter avstand til neste bord/gruppe
  • Det skal være minimum 1 meter avstand mellom gjester som ikke er nærkontakter
  • Maks 10 gjester per bord, med unntak om man er fra samme husholdning
  • All servering foregår på bordene
  • For å unngå smitte, ønsker vi at du sitter mest mulig ved bordet
  • Alle gjester bes om å sprite hender før og etter toalettbesøk. Håndsprit skal stå tilgjengelig utenfor toalettene
  • Ved bruk av toalett eller røykepauser, oppfordrer vi til å bruker munnbind, tar hensyn til andre rundt deg og respekterer avstand
  • Ingen nye gjester etter kl.22.00

 

Smittesporing:

Dersom du bestiller bord på en av våre restauranter vil din kontaktinformasjon bli lagret etter personvernreglene (se GDRP for Fratigruppen). 

 

Vi ber alle våre gjester registrere kontaktinformasjon via QR-kode ved besøk.
Myndighetene ber om at vi lagrer denne informasjon. Vi lagrer den derfor i 56 dager.

 

Vi ønsker i tillegg å opplyse om at dersom en gjest ved en av våre restauranter blir påvist med smitte vil vi levere inn nødvendige opplysninger til helsedirektoratet om hvem som har vært på besøk i det tidsrommet som blir etterspurt.

 

Bruk av munnbind i restauranten:

Våre ansatte bruker munnbind i restauranten. Når det gjelder gjestene er det ikke lengre påbudt med munnbind. Vi oppfordrer likevel våre gjester til å bruke munnbind i restaurantens lokaler. Dette gjelder ikke når man sitter ved bordet. 

Noen kan ved helsemessige- eller andre årsaker ikke bruke munnbind, og det respekterer restauranten. 

 

Håndsprit/vask av hender:

Vi ber om at alle våre gjester bruker håndsprit ved ankomst, samt før og etter toalettbesøk.

Håndsprit skal stå tilgjengelig ved inngangsparti, ved toalettene samt på hvert bord.

 

Spesielle regler for alkohol:

Nasjonalt vedtatt skjenkestopp fra 26.mars 2021.

 

Hold deg hjemme hvis du er syk/er i karantene:

Gjester som har symptomer på covid-19 som feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller sykdomsfølelse skal du ringe legevakt på 116 117 for testing, og ikke komme til restauranten.

Dersom du er i karantene, ber vi deg respektere dette.

 

Avbestilling av bord:

Kan enkelt gjøres via SMS-lenke/epost-lenke i bekreftelsen, ringe restauranten eller sende epost.

 

Generelle rutiner for våre ansatte:

Alle ansatte i serveringen skal bruke munnbind i restaurantens lokaler.

Alle ansatte skal vaske hendene grundig når de kommer på jobb.

Hyppig bruk av håndsprit gjennom dagen.

Servitører skal alltid bruke håndsprit etter å ha ryddet av et bord. Både glass og tallerkener.

Hoste/nys skal skje enten i papir (som kastes etter bruk og vask av hender etterpå) eller i armen.

Hyppig renhold ved felles berøringspunkter som dørhåndtak, toaletter og trappegelender.

Ansatte som har symptomer på covid-19 bes holdes hjemme.

Interne karanteneregler ved alle utenlandsreiser.

 

Definisjoner:

Nærkontakt: Personer man er så nær til vanlig at man lett kan smitte eller bli smittet av. (kan være en fra samme husstand, en man har vært nærmere enn 2 meter lengre enn 15 minutt, eller vært i direkte fysisk kontakt med (eksempel kan være kjæreste, nærmeste kolleger i kontorfellesskap, samme kohort i barnehage eller skole etc.)
1 meters avstand mellom gjester: Målt fra hode til hode når gjesten sitter normalt rett opp og ned ved bordet

 

Ønsker du mer informasjon om hvilke tiltak og risikovurderinger vi har gjort i våre restauranter kan du ta kontakt med helena@fratigruppen.no

 

Prøv nyhetsbrevet vårt

Vil du vite hva som skjer på spisestedene våre, om nyheter på menyen, tilbud, arrangementer eller andre matgleder?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så sender vi deg siste nytt.

Ja, jeg vil ha nyhetsbrev