Personvern og cookies

 

Retningslinjer for personvern i Fratigruppen

 

Hvem er Fratigruppen ?

Fratigruppen gjelder følgende restauranter:
Frati, ØX Tap Room, Le Bistro, Aisuma, Frati Catering, Una Pizzeria, Una Autopizzeria, Banksalen, Cafe Saldo, Tyven

 

!Våre restauranter (Fratigruppen) har det samme bookingsystemet, så hvis du bestiller bord på en restaurant vil dine opplysninger bli lagret for alle restaurantene.

 

! Dersom du melder deg på vårt nyhetsbrev vil du samtidig motta nyhetsbrev for alle våre restauranter.

 

Vi innhenter kun personopplysninger gjennom e-post, telefon eller andre systemer som er relevant og nødvendig for å levere våre tjenester til deg som kunde. Samme prinsipp gjelder våre samarbeidspartnere og leverandører.

•    Vi forbeholder oss retten til å sende relevant informasjon til deg via e-post og sms. Dette kan være bekreftelse på din booking, eller nyhetsbrev dersom du har gitt oss samtykke på dette. Du kan melde deg av vårt nyhetsbrev i selve nyhetsbrevet direkte eller ved å sende oss en mail på booking@fratigruppen.no

•    Vi selger aldri personopplysningene dine videre til andre selskap.

•    Vi lagrer din persondata for håndtering av returer eller andre forpliktelser ved bestillinger.

•    Ved kontakt med oss lagrer vi dialogen oss imellom slik at vi enklest mulig kan forbedre vår service.

•    For å håndtere deltagelse i konkurranser eller events.

•    Ved administrasjon eller dokumentasjon av garantier eller andre rettigheter du har i forbindelse med en avtale eller bestilling.

 

Informasjonen nedenfor beskriver hvordan vi behandler personopplysningene dine, og hvilke rettigheter du har når det gjelder denne behandlingen.   

Hvem kontrollerer dine personlige data? 

Fratigruppen, som driftsselskap, kontrollerer personopplysningene du gir oss, og er ansvarlig for personopplysningene dine i henhold til gjeldende personvernslovgivning.  

Fratigruppen (Restauranter i Trondheim AS)
Dronningensgate 38
7011 Trondheim, Norge 

Organisasjonsnummer: 918 461 892

 

Hvor lagrer vi opplysningene dine? 

Opplysningene vi samler inn om deg lagres innen Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (“EØS”), men kan også overføres til og behandles i et land utenfor EØS. Alle slike overføringer av personopplysninger utføres i samsvar med gjeldende lovverk. 

 

Hvem har tilgang til opplysningene dine?

Opplysningene dine kan komme til å deles mellom restaurantene innen Fratigruppen. Vi formidler/selger/bytter aldri opplysningene dine til tredjepart i markedsføringsøyemed utenfor selskapet. Opplysninger som registreres hos samarbeidspartnere, systemer eller underleverandører vil kun brukes til å tilby deg våre tjenester.  

 

Hva er den juridiske bakgrunnen for behandling av personopplysninger? 

For hver spesifikk behandling av personopplysninger vi innhenter fra deg, vil vi informere deg om hvorvidt innhentingen er lovfestet eller påkrevd for å inngå en kontrakt, og om du er forpliktet til å oppgi personopplysningene og hvilke konsekvenser det kan ha hvis du velger å ikke gjøre det. 

 

Innhenting av data til bruk i vår markedsføring

Det er viktig for oss at du føler deg trygg med hvordan vi i Fratigruppen behandler personopplysningene dine:  

 

Booking i våre restauranter:

•    Brukerdata som brukernavn, e-post, navn, telefonnummer, evt firma og annen informasjon du gir oss samt bookinghistorikk.

 

Mailutsendelse av nyhetsbrev:

•    Sier du ja til å motta informasjon fra oss etter en booking sender vi deg nyhetsbrev.

•    Brukerdata som e-post og navn, nyhetsbrevhistorikk

•    Åpning og respons på våre e-poster lagres også. Denne dataen bruker vi for å                               forbedre våre e-poster og å tilpasse innholdet slik at de passer bedre for deg.

•    Tredjepart leverandør «Mailchimp» brukes til å sende ut nyhetsbrev.

 

Kjøp av billetter til våre arrangementer:

•    Brukerdata som e-post og navn og bestillingshistorikk.

 

Facebook og instagram markedsføring:

•    Tidvis kjører vi kampanjer på Facebook og/eller Instagram. I disse tilfellene bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi for å vise annonser på og utenfor Facebooks tjenester (Facebook Custom Audience). 

•    Finn ut mer om hvordan Facebook bestemmer hvilke annonser du får se.

•    Du kan justere annonseinnstillingene dine hvis du ønsker å kontrollere og administrere hva slags annonser du ser på Facebook. 

•    Les om Facebooks retningslinjer for personvern, samt muligheten for å hindre Facebook fra å registrere ditt adferdsmønster.

 

Sende inn jobbsøknad

•    Dersom du søker direkte til våre restauranter (via epost, post eller personlig oppmøte) kan din søknad bli arkivert hos restauranten og/eller delt med de andre restaurantene. Søknadene vil ikke bli systematisk slettet dersom du søker «manuelt»

•    Dersom du søker gjennom vår søknadsportal (fratigruppen.no/soknad) gir du samtykke til følgende:

•    Vi lagrer din søknadsinformasjon i databasen inntil du blir vurdert. Alle søkere som ikke har blitt kontaktet ila 12 måneder blir systematisk slettet helt fra vår database.

•    Dersom du har blitt kontaktet vil vi beholde din informasjon frem til du har fått en avgjørelse i søknadsprosessen.

•    Alle søkere som ikke blir ansatt etter å ha blitt kontaktet vil automatisk bli slettet ila 12 mnd.

 

Informasjonskapsler (cookies).

En informasjonskapsel er en liten datafil som sendes fra vårt nettsted og lagres på din datamaskin. Vi bruker informasjonskapsler til å øke brukervennligheten, forbedre nettsiden, gi deg tilpasset innhold samt vise deg annonser på andre nettsider/plattformer.

 

Eksempler på informasjonskapsler vi bruker er:

 

Informasjonskapsler for analyse 
Vi benytter informasjonskapsler for å innhente ikke-personlig informasjon om brukeres adferdsmønstre og for å analysere brukeradferd. Ved å besøke nettsidene våre, samtykker du i at disse informasjonskapslene lagres i din nettleser. Du kan eventuelt skru av cookies i nettleseren din og besøke sidene våre likevel, men da med begrenset funksjonalitet. 

 

Google Analytics 
(nettbutikk) benytter Google Analytics, som er den mest utbredte nettanalysetjenesten på internett. Google benytter denne informasjonen til å evaluere hvordan du bruker nettsiden, sette sammen rapporter om aktivitet til nettsideoperatørene og tilby andre tjenester som er knyttet til nettsideaktivitet og internettbruk.

I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om deg som bruker. Dataene som samles inn lagres på Googles servere. Du kan lese mer om hvordan Google samler inn og beskytter data her: Personvernregler – Personvern og vilkår – Google 

 

Informasjonskapselen fra Google Analytics er innstilt til å slettes automatisk etter 24 måneder hvis du ikke returnerer til nettstedet. Det er mulig å reservere seg mot all registrering i Google Analytics ved å installere et tillegg i nettleseren: Google Analytics Opt-outBrowserAdd-on 

 

Informasjonskapsler for annonsering 
Disse informasjonskapsler medfører at tredjepartsleverandører, blant andre Google via AdWords/DoubleClick og Facebook får muligheten til å målrette annonser til deg basert på nettrafikken din. Målrettingen bidrar til at du får annonser som oppleves som mer relevant for deg og til å forbedre rapportering. 

 

Doubleclick
Doubleclick er eid av Google og brukes til annonsering på Googles annonsenettverk. Informasjonskapslene brukes av Google/Doubleclick til å velge hvilke annonser som er relevant for en bruker, til å forbedre rapportering og unngå å vise annonser som brukeren allerede har sett. 

 

Du kan reservere deg mot målrettede Google Display annonser her: Google Ads Settings 

 

På www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

 

Tilgang til dine personopplysninger

I utgangspunktet er personvernlovgivningen svært streng med tanke på hvem som skal få tilgang til dine personopplysninger. Fratigruppen gjennomfører tekniske, organisatoriske og sikkerhetsmessige tilpasninger av alle våre tjenester for å sikre at dine personopplysninger ikke havner på avveie. Kun ansatte hos Fratigruppen med behov for tilgang har anledning til å se dine personopplysninger.

Utover dette er det strenge krav til hvilke av våre samarbeidspartnere som får tilgang til dataen. Dette styres i alle tilfeller av en egen databehandleravtale mellom oss og våre leverandører.

Våre godkjente databehandlere leverer tjenester som følger.

            •           Serverdrift for våre nettsider og online tjenester.

            •           CRM leverandør for kommunikasjon og lagring av vårt kundeforhold.

            •           Markedsføringspartnere og tjenester som Facebook får kun tilgang dersom særskilt samtykke er innhentet fra deg.

            •           Bestillings- og betalingsleverandør for takeaway bestilt på internett.

 


Dine data behandles ikke utenfor grensene av EU eller EØS. Alle våre leverandører etterlever dette kravet til sikkerhet. Vi selger eller deler aldri din persondata med noen tredjepart utover våre tjenesteleverandører.

I situasjoner der vi blir pålagt av norske myndigheter å utgi personopplysninger gjøres dette i tråd med våre juridiske retningslinjer for utlevering av slik data.
[1] 

 

 

DINE RETTIGHETER

Utover din rett til informasjon om hva slags data vi lagrer om deg, og hvordan denne brukes har du flere andre rettigheter vi vil informere deg om.

Du har krav til innsyn i all data vi har lagret om deg, samt å kunne endre feilaktige opplysninger. Denne informasjonen får du ved å kontakte oss gjennom kontaktinformasjonen i bunnen av denne erklæringen. Du har rett til å kunne se, endre eller trekke tilbake dine samtykker, dette gjøres også ved å kontakte oss.

 

Du har krav på å kreve sletting, eller portering av din data. Kontakt oss, så samler vi sammen all data vi har lagret om deg i et maskinlesbart format. Som ved innsyn gjennomfører vi vår forpliktelse vederlagsfritt.

 

Merk at din rett til sletting ikke påvirker vår lovpålagte plikt til å lagre data eksempelvis for å oppfylle krav til rett bokføring. I slike tilfeller bruker vi så ikke dataen til noe annet etter en begjæring om sletting eller portering er gjennomført.

 

Skulle du ha noen innsigelser vedrørende vår behandling av dine persondata har du rett til å klage til Datatilsynet som er tilsynsmyndighet vedrørende behandling av personopplysninger.

 

 

Rettighet til tilgang:  
Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg. Kontakt oss på booking@fratigruppen.no og du vil få tilsendt informasjon om dine personopplysninger. 

 

Hvordan kan du utøve rettighetene dine? 
Ta kontakt på booking@fratigruppen.no

Hvis du mener at Fratigruppen har behandlet personopplysningene dine på en måte som ikke er korrekt, kan du kontakte oss. Du har også rett til å klage til en tilsynsmyndighet. 

Utover å kontakte en av våre kontorer eller ansatte kan du kontakte oss via post, e-post eller telefon. Vi vil svare deg så snart som mulig, ved innsynsbegjæringer har vi 30 dager på å fullføre begjæringen din.

 

Oppdatering av våre retningslinjer for personvern: 
Det kan hende vi må oppdatere dette dokumentet. Den nyeste versjonen er alltid tilgjengelig på nettsidene våre. Vi vil opplyse om viktige endringer i våre retningslinjer, for eksempel formålet med å bruke personopplysningene dine, hvem kontrolløren er eller vedrørende rettighetene dine. 

Sist endret: 04.09.2018

Prøv nyhetsbrevet vårt

Vil du vite hva som skjer på spisestedene våre, om nyheter på menyen, tilbud, arrangementer eller andre matgleder?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så sender vi deg siste nytt.

Ja, jeg vil ha nyhetsbrev